четвер, 4 травня 2017 р.

Конкурс інтерактивних плакатів

Конкурс інтерактивного плакату до Міжнародного Дня Землі

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнольносвітовим символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція було схвалено і отримала широку підтримку жителів штату.
У 1990 році цей день було оголошено міжнародним святом. У 1992 День Землі став відзначатися в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.
У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

Пропонуємо з 24 квітня по 25 серпня 2017 року створити тематичний інтерактивний плакат до Дня Землі

ІНТЕРАКТИВНИЙ ПЛАКАТ
Інтерактивний плакат – це електронний освітній засіб нового типу, який забезпечує високий рівень залучення інформаційних каналів сприйняття наочності у навчальному процесі.
У цифрових освітніх ресурсах цього типу інформація представляється не відразу, вона "розгортається" залежно від дій користувача, який керує нею за допомогою відповідних кнопок. Інтерактивний плакат за своєю суттю – це інтерактивний засіб надання інформації, демонстрації матеріалу.
Для успішного створення інтерактивних плакатів вчитель повинен володіти певними навиками і вміннями роботи з комп’ютерними програмами і Інтернетом. Для створення плакатів можна використати такі програми як PowerPoint, Glogster, Thinglink та багато інших. Вони дозволяють додавати і видозмінювати елементи плаката, наповнювати його необхідним матеріалом.

Перш ніж приступати до створення плаката, необхідно:
  • визначити тему плаката;
  • визначити мету і завдання;
  • зібрати необхідні мультимедійні матеріали;
  • продумати структуру майбутнього плаката та визначити взаємозв'язки елементів і розташування їх.
Сам інтерфейс інтерактивного плаката повинен бути яскравим, простим і зручним. При його розробці необхідно враховувати і те, що він, в першу чергу, призначений для передачі інформації, він повинен мати зворотний зв'язок для надання необхідної інформації: графічної, текстової, відео, аудіо.
Але головна умова інтерактивного плакату (на відміну від традиційних презентацій) – структура плакату не повинна бути лінійною, окрім того, порядок відкриття інтерактивних елементів визначає сам учень або вчитель, який працює з плакатом.


Немає коментарів:

Дописати коментар