пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Обласний фестиваль сторітеллінгу «Безпечний та відповідальний Інтернет»

Обласний фестиваль-сторітеллінг «Безпечний та відповідальний Інтернет» серед учнів Запорізької області проводиться з метою популяризації безпечного та відповідального Інтернету; зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції, шляхом покращення обізнаності вчителів, батьків та учнів з питань безпечного Інтернету. 


Завдання Фестивалю:

- Знайомство з сучасним методом представлення інформації – сторітеллінгом.
- Створення цікавих історій для популяризації безпечного та відповідального Інтернету.
- Залучення вчителів, батьків та учнів до питань безпечного Інтернету.

Сторітеллінг (story – історія; telling – розповідати) – це ефективний метод донесення інформації до аудиторії шляхом розповідання смішних, зворушливих або повчальних історій з реальними або вигаданими персонажами.

Види сторітеллінгу: 

 Культурний – розповідає про цінності, моральність та вірування;
 Соціальний – розповідь людей один про одного (можна розповідати дітям історії з життя відомих людей, що може стати для них прикладом для побудови свого життя).
 Міфи, легенди – вони відображають культуру й нагадують нам, чого в житті слід уникати аби бути щасливим.
 Jump story – всі полюбляють слухати історії про містичних істот, коли неочікуваний кінець змушує підстрибнути на стільці від страху. Такі історії допомагають подолати власні страхи.
 Сімейний – сімейні легенди зберігають історію наших пращурів. Ці історії передаються з покоління в покоління та мають повчальний характер.
 Дружній – ці історії об’єднують друзів, оскільки вони згадують про певний досвід, який вони пережили разом.
 Особистий – особисті історії розповідають про власний досвід та переживання. Це важливий вид сторітеллінга, оскільки подібні історії допомагають зрозуміти себе, і почати розвиватися.

Структура сторітеллінгу: вступ – розв’язка – висновки. 


У Фестивалі можуть брати участь учні 5 11 класів освітніх закладів Запорізької області.


Термін проведення Фестивалю: 

 оголошення Фестивалю – 01.02.2018; 
 реєстрація учасників та подання заявок на участь у Фестивалі – до 01.04.2018; Реєстрація учасників: https://goo.gl/forms/cPPX1RI1nSj5sNtC2
 робота журі Фестивалю – 01.04 15.04.2018;
 підведення підсумків Фестивалю та оприлюднення його результатів – до 23.04.2018.

Номінації Фестивалю: 

Текстовий сторітеллінг - оформлюється у текстовому редакторі; максимум 3 сторінки; допускається розміщення графічних файлів з обов’язковим дотриманням авторського права. Робота розміщується у будь якому онлайн офісі (Google диск, office 365 тощо) з обов’язковим доступом до перегляду.
Відео сторітеллінг - відеоролик знятий на будь який пристрій; тривалість до 5 хвилин. Робота розміщуються у будь якому відеосервісі (youtube тощо) або онлайн офісі (Google диск, office 365 тощо) з обов’язковим доступом до перегляду.
Сторітеллінг презентація - оформлюється за допомогою редакторів електронних презентацій (PowerPoint, Prezi тощо); кількість слайдів до 10; допускається розміщення графічних файлів з обов’язковим дотриманням авторського права. Робота розміщується у будь якому онлайн офісі (Google диск, office 365 тощо) з обов’язковим доступом до перегляду.

Вимоги до робіт: 

 Робота повинна відповідати вимогам сторітеллінгу.
 Робота виконується індивідуально одним учнем.
 Робота повинна бути авторським продуктом.

Оцінювання кожної конкурсної роботи здійснюється індивідуально кожним членом журі. Результати оцінювання фіксуються у електронному протоколі члена журі. Загальний протокол є зведеною таблицею результатів. Підсумкова оцінка роботи – середній бал усіх членів журі. Члени журі та експерти не можуть виступати в ролі учасників Фестивалю.

Загальні критерії оцінювання робіт:

 Дотримання вимог сторітеллінгу.
 Творчий підхід до виконання роботи.
 Дотримання авторського права.
 Розкриття теми історії та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар